26 April 2021

Hållbarhetsaspekter vägde tungt när Aditro valde NTG som transportpartner

Michael Narse, Utvecklingsansvarig Aditro

Aditro Logistics och NTG har tecknat ett samarbetsavtal kring lösningar för partisändningar. Avtalet löper under två år.

Aditro Logistics är ett logistikföretag som erbjuder tjänster inom 3PL, 4PL, tullhantering och bemanning. Nyligen såg företaget över sina transporter från de platser där man är verksam. Framförallt var man i behov av att hitta en ny lösning för partisändningar inom främst FMCG, en akronym som står för “fast-moving consumer goods”. Aditro Logistics gjorde en upphandling där bland annat NTG Domestics var inbjudna att delta – och i slutändan plockade NTG Domestics även hem stora delar av flödet.

– Vi sökte en partner, inte en underleverantör, som ville vara med och hjälpa oss och växa med oss. NTG var inte fyrkantiga, utan lyssnade och var lösningsorienterade. Vi hade även testat NTG i andra flöden och deras leveranser höll en riktigt hög kvalitet, säger Michael Narse som arbetar som utvecklingsansvarig på Aditro Logistics.

Han får medhåll av Jimmie Berglund, Key Account Manager på NTG som menar att man är en spelare som sticker ut från många andra större aktörer i branschen.

– När en blivande kund kräver A, B och C innefattar vårt erbjudande som regel minst A, B, C och D. Vi försöker att alltid tänka brett och inte enbart fokusera på den faktiska transporten som skall utföras. Då FMCG varor, och då kanske specifikt produkter som är att klassa som livsmedel, tenderar att konsumeras bra över året, valde NTG i 2020 en ny riktning, säger Jimmie Berglund och fortsätter;

 – Då pandemin tog de flesta av oss på sängen, med en stor osäkerhet kring framtiden, valde vi ändå att gasa fullt ut utan att stanna av. Köpbeteendet hos konsumenterna ute på marknaden förändrades och nu, ganska så exakt ett år senare, ser vi på flera plan att vi får en fin utdelning av de satsningar vi gjorde.

En fossilfri resa

En stor del av flottan som används för transporter är fossilfri eftersom man tankar med HVO100. Enligt Michael Narse var just hållbarhet en tungt vägande aspekt när man valde att tilldela kontraktet till NTG.

– Detta var en jätteviktig punkt i vår upphandling och ett av skall-kraven, nämligen att transportören skulle ha en plan över hur man skulle reducera utsläppen. De befintliga transporterna med NTG var redan fossilfri till 80 procent och man presenterade även en femårsplan för oss som var både miljömedveten och realistisk. Avtalet mellan Aditro Logistics och NTG trädde i kraft 2021 och löper under två år.